2018-07-03
Ungdomsträning med Karlslunds IF SF hösten 2018

Under hösten 2018 är alla ungdomar födda mellan 2003 och 2008 välkomna på ungdomsträning med Karlslunds IF skidor.

Träningarna är fokuserade mot att lära sig eller utveckla sin förmåga i rullskidåkning. Fokus kommer ligga på balans, och vi kommer träna både med och utan rullskidor under fötterna. Träningarna har alltid minst två ledare, nivån anpassas efter gruppens deltagare och kan delas om så behövs. All åkning sker på cykelbanor och aldrig på någon biltrafikerad väg.

Man behöver inte ha åkt rullskidor tidigare eller ha egen utrustning. Karlslunds IF SF lånar ut rullskidor, pjäxor och stavar till alla som behöver. Dessa grejer får man sedan låna med sig under de 8 veckor som träningarna pågår mot en depositionsavgift på 500kr. Avgiften swishas eller betalas kontant på plats. Det enda man måste ha själv är hjälm, handskar och eventuellt knä- och armbågsskydd.

Träningarna är på måndagar kl 17:30. Första träningen är måndagen den 3/9 2018 och därefter är det träning varje måndag fram till den 22/10. Totalt 8 tillfällen. Den 22/10 är det höstavslutning med tävlingar och pizza.

Är du intresserad av att deltaga? Skicka ett mail till kroy111@hotmail.com med rubriken ”Ungdomsträning” och skriv ditt namn, vilket år du är född, vilken erfarenhet du har av skidor eller rullskidor, om du behöver låna utrustning och isåfall även vilken skostorlek du har. Föranmälan är inte nödvändig, men om är man inte föranmäld kan vi inte garantera att vi har utrustning att låna ut redan första gången.

Träningarna är gratis och kräver endast att man är medlem i Karlslunds IF skidor. Mer information om medlemskap finns på hemsidan.
(Självklart får man prova på en eller två gånger först utan att vara medlem innan man bestämmer om man vill fortsätta.)

Under vintern 2018/2019 kommer vi fortsätta på liknande vis med ungdomsträningarna, fast på snö med riktiga längdskidor såklart!

Välkomna önskar Erik, Kristina, Ina-marie och Adam



Skrivet av: Erik  Svensson


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.




[Tillbaka]