2005-01-04
Jakt-SM, Sundsvall

Dagen efter den finfina 23:eplatsen på Sprint-SM följde Danne idag upp med placering 31 på SM i grenen skiathlon (på svenska döpt till Jakt-SM) över distansen 30 km (15 + 15).

Placeringen är den nästbästa SM-placeringen individuellt för föreningen någonsin, endast slagen av gårdagens 23:eplats.

Mats Carlberg åkte också loppet, men fick inte till det som han hoppats och laddat för. Placeringen blev kring 70.

Vi tar det hela från början. För både våra deltagare började loppet dåligt eftersom de inte seedades bättre än till 9:e resp 12:e startled.

Inledningen av den klassiska delen blev därför mest en kamp för position i klungan. Allt medan täten med Södergren och Fredrik Persson m fl gled ifrån.

Ute på tredje eller fjärde 2,5 km-varvet av sex i klassisk stil kom Daniel ikapp Staffan Larsson och med denne som lok kunde fältet börja slittras upp. In till skidbyte hade Daniel placering kring 40.

Säkta med säkert förbättrades denna placering på de sex varven i fristil. Daniel och Staffan turades om att dra och många goda åkare passerades på dessa varv. I sista långa stigningen mot mål gjorde Staffan en tempohöjning som blev för svår, men Daniel var ändå mycket nöjd med insatsen. Särskilt fristilen kändes bra.

Mats kämpade också tappert så länge han fick vara kvar i tävlingen. Eftersom SM avgjordes på 2,5 km varv, som täten vissa varv körde på 5 och en halv minut, blev nära hälften av de startande avplockade när täten han upp dem, men de fick den placering de hade vid närmast föregående varvning i stadion.