2011-01-24
Seger i södra Sveriges största långlopp, Stråkenloppet!

Stråkenloppet i Mullsjö kallar sig södra Sveriges Vasalopp.
Denna benämning gör de sig förtjänta av då loppet vuxit sig allt starkare och i år startade över 1000 personer på detta lopp. Kristina Roberto hade en mycket bra dag i spåret och vann damernas huvudklass D21.
Herrklassen vanns av Vasalopps 9:an Dan Moberg. Som är aktuell för start i Wadköpingsloppet om två veckor.

Banan som gick över 2x21 km var i det närmaste en perfekt långloppsbana. Terrängen var varierande med både stakning och ett flertal tyngre åkpartier där pulsen gick i taket.

Kristina fick en sämre start än konkurrenterna och nådde ikapp täten på rundans sista tunga stigning, 4 km innan varvning.
Ut på det andra varvet skilde 6 sekunder ned till Kristina Eliasson Boxholm-Ekeby SK.
Efter 23 km steg det uppför igen och avståndet började växa. I mål var marginalen 3.34 till tvåan. Härligt med klubbens första långloppsseger i år!

Deltog från klubben gjorde också Ari Hyvönen-Berg, Lars Hagberg, Martin Sedström, Anton Frendelius samt Mats Carlberg.
Samtliga rapporterar sig nöjda med loppet. Både åkmässigt och med arrangemanget som helhet.

Skrivet av: Mats Carlberg