2008-01-24
On tur ins mittel Europe!

Sedan i tisdags är Petter och ”Wgurra” Widar på utflykt till italien för att tävla, träna och valla. Igår kväll kördes den första tävlingen.

Loppet moonlight classic körs på 3000 meters höjd sent på kvällen i månsken, därav namnet på tävlingen. Petter som vann loppet ifjol åkte direkt från lågland upp på den höga höjden. Trots detta fick han till ett helt ok lopp och slutade på 8e plats. I den konkurrensen som rådde håller jag inte riktigt med, utan tycker det var en bra prestation. Rapporten från italien säger dock halvstumma ben tidigt i loppet då flera italienare med god höghöjdsanpassning drog stenhårt. På den höga höjden är det svårt att komma tillbaka i loppet. Speciellt då stigningarna på detta lopp tillhör kategorin värstingbackar.

Gratulerar Petter till insatsen och önskar honom och Wgurra en god resa, med mycket nya vallaupplevelser och fin skidåknin, i det som i sms beskrivs som en skidåkares paradis.

Med på resan är även Gustav Berglund, Åsarna och Gustav Hall, Mora.

Nästa tävling som är huvudsyftet med resan är Marcialonga som körs på söndag.