2005-03-02
Rapport från Skejtvasan

Idag kördes Skejtvasan - Vasaloppet i den fria stilen - 30 km mellan Oxberg och Mora.

Det blev en mycket fin skiddag i kallt och blixtrande klart vinterväder. Lite rädda var vi när termometern på väg upp visade 25 prima minusgrader, men fram till starten vid klockan 12:00 var lufttemperaturen uppe i -12.

Karlslunds IF var representerade av Daniel Cornelius i tävlingsklassen och av Daniel Forsberg och Tomas Hammar i motionsklassen.

Snabbast av de tre åkte Cornelius. Danne var under loppet aktiv i tätklungan och var vid flera tillfällen uppe och drog.

Det blev en, för eliten, behaglig resa i omväxlande tempo fram till 6 km kvar. Väl inne i Hemusterrängen, vid Långlet, drog norske landslagsmannen Remi Andersen upp ett hiskligt tempo som klungan med någon kilometer kvar förmådde jobba ikapp. Till Moraparken med 1 km kvar kom en utdragen, men samlad, 21-mannaklunga anförda av Andersen och med Fredrik Persson och Daniel i vinnarslagläge som 2:a respektive 3:a.

I den följande, mycket rafflande, spurten över smala gatan i Mora lyckades Fredrik Östberg, Falun-Borlänge, kasta sig fram till segern. Persson blev tvåa och Danne stred tappert mot mjölksyran och många duktiga spurtare. Han blev nia.

Även Daniel Forsberg var relativt nöjd med sitt lopp.



Länkar:
Karlslunds IF resultat Skejtvasan


Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2005-03-02 kl 22:56
Stort GRATTIS Danne! Suveränt!

Skrivet av: widar Inlagt: 2005-03-02 kl 22:20
Succé, Grattis Danne!




[Tillbaka]