2005-02-20
Hemmaseger - efter 37 års väntan

Efter en hård veckas kamp mot vädrets makter kunde på söndagen Wadköpingsloppet, tillika final i årets Svenska Långloppscup - Madshus cup arrangeras.

Segrade i herrklassen gjorde Daniel Cornelius från arrangörsföreningen Karlslunds IF, vilket faktiskt var första gången som någon från oss vann. Stort grattis till Danne!

I damklassen vann Carina Lagerlöf från Sälens IF som därmed säkrade segern i Madshus cup.

De 350 deltagarna bjöds på en slinga som mätte knappa 12 km och som kördes tre varv.

Omdömena kring denna reservbana var mycket positiva från deltagarna som lidit sig genom en snöfattig vinter.

Långt in i loppet hängde en tremannaklunga ihop i täten. Cornelius hade då sällskap av Rickard Andersson, segraren från Hornbergsloppet och tillika slutsegrare i årets långloppscup, och 2001 års Wadköpingsloppssegrare Magnus Hedlund, Granbergsdals IF. Andersson vann de båda spurtpriserna utmed banan, men fick till slut ge sig i en upploppsstrid med Cornelius om segern. Hedlund släppte med milen kvar, men klarade tredjeplatsen före starkt avslutande Tryggve Malm, Garphyttans IF.

Även damklassen blev mycket spännade. Sälens Carina Lagerlöf öppnade starkt och gick tidigt ifrån konkurrenterna. Lagerlöf vann klart det första spurtpriset, men på slutet av det andra varvet av tre tog Linda Hasselqvist, Hudiksvalls IF, in tid och vid det andra spurtpriset skillde endast 40 meter mellan dem. Lagerlöf hade dock en växel till och drygade ånyo ifrån på sista varvet och gick imål 50 sekunder före Hasselqvist på andra plats.

Fjolårets segrarinna Susanne Hedlund, Granbergsdals IF, kom i år på tredje plats besegrad med drygt tre minuter av Carina Lagerlöf som i och med segern säkrade segern i Långloppscupen denna vinter.

I herrar motion åkte Martin Holmberg från Sundbyberg fint vilket också räckte till totalseger i Långloppscupens motionsklass.

Tack alla för detta år! Välkomna åter vintern 2006!

Resultat finns länkat från Wadköpingsloppets sidor och från föregående nyhet.